Specter voegt Blockstream Jade- en Liquid-ondersteuning toe
Liquid Network

Specter voegt Blockstream Jade- en Liquid-ondersteuning toe

Samson Mow

We zijn erg verheugd om te delen dat gebruikers van Specter Desktop en de Spectre DIY Hardware Wallet nu transacties kunnen uitvoeren op het Liquid-netwerk voor snellere transacties, lagere kosten en meer privacy.

Naast het ondersteunen van Liquid-bitcoin (L-BTC) en andere op Liquid gebaseerde assets, kunnen gebruikers hun eigen Liquid-node verbinden om multisig-wallets te creëren met een verscheidenheid aan signature-combinaties voor meer veiligheid en privacy.

De desktop- en hardware wallet-oplossingen van Specter ondersteunen ook singlesig-wallets op Blockstream Jade. Multisig komt in een latere release, samen met meer functies.

Specter Desktop en multisig-gebruiksscenario's

Specter Desktop is populair bij bitcoiners vanwege de eenvoudige, makkelijk-te-gebruiken interface en wallet-mogelijkheden. Met de Liquid-integratie kunnen gebruikers in de app en de DIY hardware wallet multisig-wallets maken om hun L-BTC en andere Liquid-assets op te slaan, zoals stablecoins.

Gebruikers kunnen ook multi-party multisig-setups op Specter gebruiken voor extra beveiliging en een aantal unieke use cases. Hoe meer signatures er nodig zijn voor een transactie, hoe meer gedistribueerd het besluitvormingsproces kan zijn. Dit is een uitstekende oplossing bij het opzetten van een gedeelde rekening voor een familietrust of zakelijke transacties zoals een verkoop van onroerend goed waarvoor een escrow-rekening tussen twee of meer partijen vereist is.

Betere bescherming met air-gapping

Bij gebruik van Blockstream Jade of de Specter DIY hardware wallet op Specter Desktop, kunnen gebruikers adressen scannen via QR-code zonder te verbinden met het internet. Deze toegevoegde beschermingslaag wordt air-gapping genoemd en zorgt ervoor dat er geen malware of virus de hardware wallets via USB kan infecteren en toegang kan krijgen tot de privésleutels.

Fungibele en privacy-gerichte transacties op Liquid

Het Liquid-netwerk is een in 2018 gelanceerde layer-2-oplossing die bitcoin meer fungibel en privé maakt.

Elke asset op Liquid is interoperabel, waardoor atomic swaps en multisig tussen assets zoals stablecoins en L-BTC mogelijk zijn. Deze fungibiliteit zorgt voor een grotere netwerkliquiditeit en veiligheid.

Standaard worden alle transacties op Liquid ook publiekelijk geblindeerd via Confidential Transactions (CT), een cryptografisch protocol dat de asset-hoeveelheid en het type (L-BTC, stablecoins, security tokens, enz.) alleen zichtbaar houdt voor de betrokken partijen.

CT geeft bitcoin enkele eigenschappen van cash, wat vooral handig is tegen het risico van front-running (zie Whale Alert) of het onthullen van gevoelige financiële informatie aan concurrenten. Het is ook gunstig bij het verhandelen van financiële instrumenten zoals security tokens, waarbij geaccrediteerde investeerders mogelijk een verkooppunt willen dat privé is.

Layer-2-oplossingen zoals Liquid en de uitgifte van security tokens bieden een geweldige kans om nieuwe financiële marktrails en meer gedecentraliseerde peer-to-peer-marktplaatsen te bouwen. Met de steun van bedrijven als Specter kijken we ernaar uit om dit nieuwe economische ecosysteem uit te bouwen dat zal leiden tot hyperbitcoinisatie.

HODLer-weggeefactie

Als onderdeel van de aankondiging werken we samen met Specter voor een speciale Twitter-weggeefactie. Een aantal gelukkige bitcoiners ontvangt Specter DIY en Blockstream Jade hardware wallets en exclusieve Blockstream swag, waaronder een t-shirt en pet.

Zonder bank door het leven

Als je nieuw bent in de bitcoin-wereld, of gewoon iemand die klaar is om de volgende stap in zelfsoevereiniteit te zetten, kun je Specter Desktop installeren en Bitcoin Core en Liquid (Elements) downloaden. Als je tijdens het proces vragen hebt, raden we je aan naar de Specter Community Telegram te gaan of een aantal van hun instructievideo's op YouTube te bekijken voor meer informatie.

Om wat L-BTC te bemachtigen, te beginnen met hodlen en transacties uit te voeren op Specter, raden we deze algemene handleiding aan. Enkele van onze favoriete methoden zijn de web wallet Coinos (kosteloos) en SideSwap, waarmee BTC kunnen worden omgezet tot L-BTC of peer-to-peer kan worden gehandeld.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: