Blockstream en Macquarie gaan een CO2-neutraal bitcoin-mining-partnership vormen
Blockstream Mining

Blockstream en Macquarie gaan een CO2-neutraal bitcoin-mining-partnership vormen

Adam Back, Jesse Knutson

Door de vooraanstaande bitcoin-technologie van Blockstream en de expertise van Macquarie Group (Macquarie) op het gebied van financiële, energie- en grondstoffenmarkten en groene infrastructuur samen te brengen, is Blockstream verheugd een nieuwe samenwerking met Macquarie aan te kondigen om een bitcoin-mining-faciliteit te testen en CO2-neutrale alternatieven voor dergelijke faciliteiten te onderzoeken.

Dit initiatief, gericht op de verdere ontwikkeling van de beste mining-faciliteiten, bouwt voort op de eerder aangekondigde samenwerkingen van Blockstream met Aker en Square om installaties met hernieuwbare energie op te zetten.

Het eerste proefproject met Macquarie zal gebruikmaken van de mining-faciliteiten van enterprise-niveau en expertise in mining hardware hosting van Blockstream. Macquarie gaat in de faciliteit investeren en tegelijkertijd hun diepgaande expertise op het gebied van energie gebruiken om mogelijkheden te onderzoeken om hernieuwbare energie te leveren voor het mining-proces. De samenwerking zal naar verwachting verder schalen dan de pilot naarmate er nieuwe energiebronnen worden ontwikkeld.

Als een van de grootste bitcoin-mining-operaties in Noord-Amerika, met een visie om dit initiatief op te schalen naar nieuwe locaties naarmate er meer infrastructuur voor groene stroom wordt ontwikkeld, is Blockstream enthousiast over het potentieel dat deze samenwerking met Macquarie biedt.

Macquarie is een van 's werelds grootste investeerders in infrastructuur voor hernieuwbare energie, met 44 gigawatt aan opwekking in ontwikkeling, constructie of exploitatie op 31 maart 2021.

"Macquarie's ervaring en schaal in traditionele infrastructuurinvesteringen, evenals grondstof- en energiemarkten, en de positie van Blockstream als een toonaangevend bitcoin-mining-bedrijf en leverancier van op bitcoin gebaseerde technologieoplossingen biedt een hoop potentie."

-        Blockstream CEO, Dr Adam Back

Werk samen met Blockstream

Als u of uw bedrijf meer wilt weten over de colocatiediensten voor mining met Blockstream Mining, kunt u contact opnemen met ons team via het formulier op onze Blockstream Mining-pagina.

Het laatste nieuws over Blockstream Mining-partnerships en -productlanceringen is te vinden door ons mining-blog in de favorieten te zetten of ons te volgen op Twitter @Blockstream.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: