Blockstream haalt $ 210 miljoen Serie B-financiering binnen
Company

Blockstream haalt $ 210 miljoen Serie B-financiering binnen

Blockstream Team

Vandaag zijn we verheugd om aan te kondigen dat we $ 210 miljoen hebben opgehaald als onderdeel van onze Serie B-financiering met een waardering van $ 3,2 miljard. Onder leiding van Baillie Gifford en iFinex, de exploitant van Bitfinex, zal deze nieuwe investering onze missie van het bouwen van financiële infrastructuur op bitcoin verder helpen.

Het nieuwe kapitaal zal gaan naar het versnellen van onze bitcoin-mining-inspanningen en de overname van Spondoolies om een miner van enterprise-niveau te lanceren, het blijven opschalen van de eerste en meest robuuste sidechain van bitcoin (het Liquid-netwerk), en het uitbreiden van ons team van toegewijde hodlers over alle afdelingen om de groei bij te houden.

We zijn ook verheugd om beleggingsbeheerder van Baillie Gifford Allen Farrington te verwelkomen bij Blockstream als bestuurswaarnemer. Hij is al vele jaren actief in de bitcoin-community en gelooft ook sterk in het werk dat we doen met het Liquid-netwerk.

"Het is een eer om betrokken te zijn bij zo'n belangrijk bedrijf in de industrie en om de ontwikkeling en institutionalisering van zowel mining als het Liquid-netwerk vooruit te kunnen helpen. Ik ben overtuigd van het potentieel van digitale effecten op het Liquid-netwerk. Het is transformatief voor de architectuur van kapitaalmarkten.
Bitcoin-gerelateerde ontwikkelingen en Blockstream's asset-uitgifte- en beheerplatforms kunnen bijdragen aan de nodige decentralisatie van financiële infrastructuur, het democratiseren van het beheer over investeringsproducten en het creëren van openheid en programmeerbaarheid in kapitaalmarkten. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met Blockstream om dit te realiseren."

-        Allen Farrington

We kijken uit naar de inzichten van Allen om Blockstream te helpen bij het bouwen van de financiële infrastructuur van de toekomst op bitcoin.

De ontwikkeling van bitcoin-infrastructuur

Blockstream is opgericht door Dr. Adam Back en een groep ontwikkelaars die een passie hebben voor bitcoin en het potentieel om geld te transformeren. In 2014 hebben we $ 21 miljoen aan startkapitaal opgehaald en zijn we begonnen met het bouwen van die visie via het Liquid-netwerk, een Bitcoin-sidechain, en c-lightning, een van de belangrijkste implementaties van het Lightning Network.

In 2016 hebben we $ 57 miljoen opgehaald in onze Serie A-ronde, gevolgd door een converteerbare obligatie van $ 11 miljoen.

Vandaag blijven we alle aspecten van onze activiteiten opschalen en leveren we belangrijke bitcoin-infrastructuur via ons voortreffelijke aanbod. Het Liquid-netwerk heeft meer dan $ 1,1 miljard aan netwerkwaarde verzameld en heeft een indrukwekkende groei van het ecosysteem gezien met een breed scala aan platforms — van bedrijven zoals Hodl Hodl, SideSwap en TDEX, tot Tether, de toonaangevende stablecoin in USD — die allemaal gebruikmaken van de sidechain.

Paolo Ardoino, CTO van Bitfinex, herhaalt Allen Farringtons woorden over het potentieel van het Liquid-netwerk:

"Blockstream loopt voorop op het gebied van innovatie in bitcoin na de afgelopen zeven jaar bovenop het protocol te hebben gebouwd. Het potentieel van hoe alle verschillende Blockstream-technologieën bij elkaar passen, is duidelijk. Alleen al de mogelijkheid om het Lightning Networks te creëren met Liquid-assets zoals Tether-tokens (USDt) zal een revolutionaire impact hebben over de hele wereld. We zijn verheugd om in de toekomst nauwer samen te werken met Blockstream om dit op de markt te brengen."

-        Paolo Ardoino

We delen Paolo's optimistische kijk op assets in het Liquid-netwerk, en daarom hebben we meerdere partnerships gesmeed en ons bereik uitgebreid met nieuwe acquisities zoals bitcoin-hedgefonds Adamant Capital om de kern van Blockstream Finance te vormen.

Blockstream Finance en meer

De industrie ziet een steeds grotere belangstelling voor security tokens en financiële instrumenten uitgegeven op Liquid. Blockstream Finance dient als een beginpunt voor innovatieve bitcoin-investeringsproducten.

Grote uitgiften van effecten, zoals de Blockstream Mining Note (BMN) en EXO, zijn twee voorbeelden van de innovatie die plaatsvindt op het Liquid-netwerk.

Door Liquid-tokens en Blockstream Mining samen te brengen, stelt de BMN security token investeerders in staat blootgesteld te worden aan bitcoin-mining met marktliquiditeit via een eenvoudige aankoop via de Luxemburgse STOKR.

STOKR is een baanbrekende digitale investeringsmarktplaats voor alternatieve assets, met tokens zoals de BMN van Blockstream, EXO van game-uitgever Exordium die winstdeling biedt aan investeerders uit het ruimtestrategiespel Infinite Fleet en vele anderen die nog zullen volgen.

Als u of uw bedrijf meer wilt weten over de investeringsmogelijkheden bij Blockstream of hoe u bitcoin-technologie in uw bedrijf kunt integreren, neem dan contact op met ons team.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: