Blockstream Explorer ontvangt UI-update
Blockstream Explorer

Blockstream Explorer ontvangt UI-update

Selene Jin

De afgelopen maanden hebben we achter de schermen hard gewerkt om de Blockstream Explorer een echte facelift te geven. Het herontwerp biedt gebruikers een meer verfijnde ervaring naast een slankere, gestroomlijndere interface.

Met het nieuwe herontwerp hebben we witruimte geëlimineerd en de kleurgradatie en randen enigszins aangepast. We hebben ook de navigatie van de explorer aangepast door de plaatsing van links en navigatiehulpmiddelen te herzien en door een volledig nieuw menu toe te voegen.

Nieuw menu en navigatie

Een van de meer opvallende toevoegingen is het hamburgermenu in de rechter bovenhoek van de pagina, dat een meer intuïtieve browse-ervaring biedt. Gebruikers hoeven niet langer heen en weer te scrollen tussen de kop- en voettekst om toegang te krijgen tot tools zoals de QR-scanfunctie of het webformulier om transacties uit te zenden.

Alle footer-links voor bitcoin-mainnet en Liquid zijn verplaatst naar het hamburgermenu en passen gemakkelijk in de grotere navigatie van de Blockstream-website. Merk op dat de bitcoin-testnet explorer volledig naar het hamburgermenu is verplaatst voor een eenvoudige navigatielijst met alles op één plek.

Welkomstdashboard

We hebben ook de dashboard-link toegevoegd om te helpen bij de navigatie. De block- en transactiegegevensfeeds worden zo op één pagina gecombineerd voor snelle, gemakkelijke weergave. Het dashboard is nu de standaard startpagina voor alle block explorers (bitcoin-mainnet, bitcoin-testnet en Liquid). Wanneer een gebruiker meer wil bekijken, wordt deze doorgestuurd naar de bijbehorende block- of transactiepagina.

De block- en transactiedetails die uniek zijn voor de Blockstream Explorer zijn nog steeds beschikbaar in de bijgewerkte gebruikersinterface, inclusief SegWit-kostenbesparingen, privacyanalyse en peg-ins en peg-outs tussen bitcoin en Liquid.

Transacties in real-time bekijken

Gebruikers hoeven niet langer de pagina met transacties voortdurend te vernieuwen om de nieuwste transacties op het bitcoin- of Liquid-netwerk te zien. De pagina wordt nu automatisch in real-time bijgewerkt, zodat je achterover kunt leunen (popcorn optioneel) en de transacties kunt bekijken die zijn vastgelegd in 's werelds langstlopende, meest onveranderlijke grootboek.

Assets op Liquid nu zichtbaar

De Liquid Asset Directory is nu rechtstreeks toegankelijk vanuit de navigatiekop van de Liquid Block Explorer naast de dashboard-, block- en transactielinks. Gebruikers kunnen direct naar Liquid-assets zoeken via hun asset-ID in de zoekbalk, inclusief nieuw gecreëerde LNFT's op Raretoshi. Van daaruit kun je gedetailleerde block- en transactiegegevens bekijken, waaronder de asset-naam, het aantal tokens en burns, het blocknummer en nog veel meer.

NoJS- en Tor Onion-ondersteuning

De nieuwe gebruikersinterface-update van de blockchain explorer blijft pure HTML ondersteunen. We realiseren ons dat het uitschakelen van Javascript essentieel is voor gebruikers die zich bewust zijn van veiligheid en privacy, en we willen daarom expliciet vermelden dat we dat in gedachten blijven houden. Tor-gebruikers kunnen de Blockstream Explorer ook blijven bereiken via ons Tor Onion-adres.

Verken nu de nieuwe gebruikersinterface

De nieuwe Blockstream Explorer is nu actief! Ga naar blockstream.info om de nieuwe interface zelf te verkennen. Gevorderde gebruikers kunnen ook hun eigen blockchain-verkenners runnen met behulp van de gratis en open-source Esplora- en Electrs-code op Github.

Volg ons op Twitter (@Blockstream) voor de laatste updates over alle Blockstream-producten en -diensten.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: