Bull Bitcoin brengt L-CAD uit op het Liquid-netwerk
Liquid Network

Bull Bitcoin brengt L-CAD uit op het Liquid-netwerk

Samson Mow

Blockstream kondigt met trots de lancering van Liquid CAD aan. Dit is een geheel nieuwe asset op het Liquid-netwerk dat wordt uitgegeven door Bull Bitcoin, een van de voornaamste bitcoin-exchanges in Canada en lid van de Liquid-federatie.

Liquid CAD (L-CAD) fungeert als een betalingssysteem voor de Canadese dollar bovenop het Liquid-netwerk. L-CAD kan worden gebruikt door gebruikers van Bull Bitcoin om bitcoins te kopen en verkopen, en wordt momenteel ondersteund door Aquanow, een in Vancouver gesitueerde liquiditeitsleverancier voor zowel cryptocurrency als de traditionele financiële markten (en nieuw Liquid-lid), als methode voor betaling en opname. Bedrijven kunnen ook op een gemakkelijke wijze L-CAD accepteren als betalingsmethode, dankzij de recent gelanceerde Liquid-ondersteuning van BTCPay Server.

Net als andere assets op het Liquid-netwerk, kunnen L-CAD-gebruikers hun tokens geheel zelf beheren met wallets zoals Blockstream Green, en een betaling voltooien in minder dan twee minuten. L-CAD-gebruikers hebben ook baat bij de Confidential Transaction-technologie van Liquid, waardoor het asset-type en het bedrag van elke transactie verborgen blijft.

De Canadese Bull

Sinds hun lancering in 2018 heeft Bull Bitcoin toonaangevende infrastructuur gebouwd voor het kopen en gebruiken van bitcoins. Bull Bitcoin is een zogenaamde non-custodial exchange. Ze hebben nooit toegang tot de bitcoins van hun gebruikers en zijn alleen in bezit van geld tijdens het moment waarop een koop- of verkoopverzoek wordt verwerkt. L-CAD wil hun bezit over geldstortingen nog verder beperken.

De lancering van L-CAD is een cruciale stap om een veilige en gestroomlijnde non-custodial koopervaring te kunnen bieden. Hoewel er andere cryptocurrency-bedrijven zijn die al stablecoins hebben gelanceerd die worden gedekt door de Canadese dollar, zijn die tokens vrijgegeven op platforms die vaak lijden onder vertraging en weinig bescherming bieden voor de gevoelige transactiegegevens van hun gebruikers. Bull Bitcoin heeft L-CAD gecreëerd zodat Canadese gebruikers niet hoeven in te leveren op snelheid en privacy van hun transacties bij het kopen van bitcoins.

L-CAD gebruiken op Liquid

L-CAD stelt gebruikers in staat om online te betalen voor bitcoins zonder gebruik te hoeven maken van de interface van traditionele banken. Dit kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt:

●       Hedging: Handelaren die speculeren op de prijs van bitcoin, kunnen wisselen naar L-CAD zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de risico's van het gebruiken van exchanges en banken.

●       Betalingen: Bedrijven kunnen hun klanten in staat stellen om digitale betalingen te verrichten zonder blootgesteld te worden aan het volatiliteitsrisico van bitcoin (BTCPay-ondersteuning volgt spoedig).

●       Loonbetalingen: Werknemers en leveranciers die liever betaald worden in bitcoin, kunnen in plaats daarvan gebruikmaken van L-CAD. Dit stelt hun in staat om ze zelf op hun gekozen moment te wisselen, wat makkelijker is voor de boekhouding van beide partijen.

De exchange-dienst van Bull Bitcoin is alleen beschikbaar voor Canadezen, maar gebruikers van andere regio's kunnen alsnog L-CAD verkrijgen via P2P-swaps. Dit kan via traditionele ruilhandel of door gebruik te maken van de Liquid Swap Tool. Deze tool kan worden gebruikt om vrijwel direct peer-to-peer te ruilen tussen L-Cad en L-BTC (of elke andere asset op Liquid) zonder settlement-risico.

In tegenstelling tot fiat, wat moet worden opgeslagen bij een vertrouwde derde partij zoals een bank, stelt L-CAD gebruikers in staat om zelf hun tokens te bezitten via een Liquid-wallet (zoals Blockstream Green). Door zelf in het bezit te zijn van de privé-sleutels van hun L-CAD-tokens, reduceren gebruikers hun tegenpartijrisico wanneer ze niet actief handelen.

Hoewel elke L-CAD wordt gedekt door een storting van een Canadese dollar (CAD), is het belangrijk om te vermelden dat Bull Bitcoin het niet toestaat om L-CAD in te ruilen voor CAD. 1 L-CAD staat altijd gelijk aan 1 Canadese dollar op het Bull Bitcoin-platform, maar L-CAD kan alleen worden gebruikt om de CAD-waarde van L-CAD in bitcoins te kopen.

Aan de slag

Om aan de slag te gaan met het testen van L-CAD-transacties op Liquid, kunnen Canadese gebruikers Blockstream Green downloaden en een Liquid-wallet aanmaken. Vervolgens kunnen ze naar Bull Bitcoin gaan om L-CAD te kopen.

Institutionele en HNWI-handelaren kunnen ook L-CAD-stortingen en opnames verrichten op Aquanow.

Exchanges of andere cryptocurrency-bedrijven die geïnteresseerd zijn in het uitgeven van assets zoals L-CAD op Liquid, kunnen contact opnemen met ons team voor ondersteuning bij integratie en uitgave!

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: