goTenna en Blockstream Satellite
Blockstream Satellite

goTenna en Blockstream Satellite

Daniel Williams

Vandaag kondigen wij aan dat goTenna gaat integreren met Blockstream Satellite, een dienst die de bitcoin-blockchain en API-data van gebruikers uitzendt vanuit de ruimte. Met deze nieuwe integratie kunnen gebruikers hun bitcoin-transacties delen vanuit een full node via een lokaal mesh-netwerk, waardoor community’s op decentrale wijze transacties kunnen versturen, zelfs wanneer er netwerkproblemen zijn.

Door Blockstream Satellite te combineren met de technologie van goTenna, kunnen bitcoin-gebruikers er op verschillende manieren gebruik van maken:

Een alternatief kanaal voor transacties

Traditionele internet-infrastructuur is vatbaar voor ongelukken of natuurrampen, waardoor de dienst kan worden onderbroken en gebruikers en winkels geen bitcoin-betalingen kunnen verzenden of ontvangen. Door een alternatief kanaal voor transacties te bieden, is het bitcoin-netwerk beter bestand tegen onderbrekingen.

Transacties met meer privacy

Via een gewone satellietschotel voor tv kunnen gebruikers met privacy de bitcoin-blockchain ontvangen via Blockstream Satellite en een full node opereren zonder zelfs een enkele packet te hoeven versturen naar het internet. Dankzij de integratie met goTenna is het nu ook mogelijk voor gebruikers om peer-to-peer transacties te versturen en gebruik te maken van de privacy die het mesh-netwerk biedt, gezien er geen centrale partij is die het netwerk beheert.

Meer bereik voor API-data satelliet

De satelliet-API stelt gebruikers in staat om met bitcoin te betalen om berichten of gegevens globaal uit te zenden via het netwerk van Blockstream Satellite. Met de nieuwe goTenna-integratie kunnen gebruikers zonder Blockstream Satellite-hardware alsnog de API-data van de satelliet ontvangen en doorsturen met hun goTenna-apparaten. Dankzij het mesh-netwerk kunnen meer mensen verbonden blijven, informatie ontvangen, en elkaar betalen via bitcoin.

Zelfs mensen in gebieden met een verbroken internetverbinding wegens natuurrampen, ongelukken, of andere redenen, kunnen versleutelde gegevens, berichten van familie, of andere soorten cruciale informatie ontvangen via een enkel Blockstream Satellite-apparaat dat is verbonden aan een mesh-netwerk van goTenna’s.

Hoe het werkt


goTenna-hardware communiceert met een lokale bitcoin-node via het txtenna-python-script dat is geschreven door Richard Myers, Decentralised Application Engineer bij goTenna. Via txtenna-python kunnen gebruikers een SDK-token ontvangen en hun goTenna Mesh-hardware verbinden met hun computer via USB, en vervolgens:

  • Bitcoin-transacties verzenden vanuit hun full node die offline is
  • API-data van Blockstream Satellite doorsturen
  • Ontvangen transacties doorsturen naar het P2P-netwerk van bitcoin (mits er een internetverbinding is)

Aan de slag

Om lokaal aan de slag te gaan met de API-data van de satelliet, heb je een goTenna Mesh-apparaat en Blockstream Satellite-ontvanger nodig.

Om een goTenna-apparaat op te zetten, kun je de documentatie voor txtenna-python hier volgen. Om een Blockstream Satellite-ontvanger op te zetten, kun je de documentatie hier volgen, video-tutorials hier volgen, en hier inzien welke onderdelen nodig zijn voor bereik binnen Amerika.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: