De geheel nieuwe Blockstream Green Wallet
Blockstream Green

De geheel nieuwe Blockstream Green Wallet

Lawrence Nahum

Vandaag brengen wij de geheel nieuwe GreenAddress Bitcoin Wallet uit, met de nieuwe naam Blockstream Green. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS, en er komen binnenkort meer platforms aan! De code voor beide apps is open-source en beschikbaar op GitHub.

Van de grond af aan opnieuw opgebouwd

Om Green zo goed mogelijk te maken, hebben we de apps voor Android en iOS geheel opnieuw opgebouwd. Via de Green Development Kit (“GDK” - binnenkort vertellen we er meer over!), is Green geoptimaliseerd voor snelheid en prestaties, en de interface is geheel opnieuw ontworpen om een gebruikservaring te bieden die mensen verwachten van een hoge-kwaliteit bitcoin-app.

We hebben dezelfde multisig-beveiliging behouden die onze bestaande gebruikers zo waarderen, en een stel geavanceerde functies ingebouwd die ervaren gebruikers op prijs zullen stellen.

Krachtiger dan ooit tevoren

Dit zijn enkele van de functies die gebruikers van onze nieuwe apps kunnen verwachten:

De app is nu intuïtiever voor gewone gebruikers, maar bevat ook geavanceerde functies voor de ervaren gebruiker.

Net als GreenAddress maakt Green standaard gebruik van 2-of-2 multisig. Eén sleutel staat op het apparaat, en één sleutel staat op de servers van Blockstream. Hierdoor is het mogelijk om tweetrapsauthenticatie (2FA) in te stellen. Als je apparaat kwijtraakt of wordt gestolen, is het onmogelijk voor een aanvaller om je bezittingen uit te geven (het wordt aangeraden om je 2FA op een apart apparaat te plaatsen).

Beschikbare 2FA-methodes in de app: Google Authenticator, e-mail, telefoongesprek, en SMS. De dienst voor het gebruik van 2FA via Green en ondertekenen van transacties wordt zonder kosten geleverd.

Gebruikers behouden alsnog volledige controle over hun bezittingen in de wallet dankzij slim gebruik van smart contract timelocks. Bekijk onze garecovery tool voor meer details.

De Android-app van Green biedt ondersteuning voor de Trezor One en Ledger Nano S (ondersteuning voor nieuwere modellen volgt nog). Als je een hardware wallet gebruikt met Green, blijven niet alleen je privé-sleutels veilig op een apparaat dat offline blijft, maar heb je ook extra bescherming via de multisig-2FA van Green.

Onze internationale gebruikers zullen blij zijn om te horen dat de nieuwe app nu al een flink aantal talen ondersteunt: Chinees, Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Spaans, Russisch, en Oekraïens. En er komen nog meer talen aan, dus laat ons weten welke talen je graag wilt zien!

Te veel functies om op te noemen

Green is zonder twijfel de meest krachtige mobiele bitcoin-wallet die er maar is. Deze nieuwe versie bevat meer nieuwe functies dan we kunnen noemen in één artikel, maar ervaren gebruikers kunnen in elk geval uitkijken naar het volgende:

  • Watch-only-wallets: Houd je bitcoin-balans in de gaten terwijl je onderweg bent, en ontvang betalingen van anderen, zonder dat het apparaat toestemming heeft om betalingen te verrichten.
  • Netwerkkosten beheren: Het tarief dat je betaalt aan miners voor transacties is aanpasbaar en kan laag worden gehouden dankzij SegWit. Als er veel transacties zijn, is het mogelijk om voorrang te geven aan je transactie met replace-by-fee.
  • Limieten via tweetrapsauthenticatie: Het is mogelijk om kleinere hoeveelheden uit te geven met limieten via tweetrapsauthenticatie. Betalingen kunnen tot aan de limiet worden voltooid zonder 2FA.
  • Met je eigen node verbinden: Minimaliseer je afhankelijkheid door met een specifieke full node te verbinden via SPV (alleen voor Android).
  • Privacy: Geen documenten, persoonlijke informatie, of KYC vereist. Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om de wallet te kunnen herstellen.
  • Tor-ondersteuning: Gebruikers kunnen met Green verbinden via Tor (alleen voor Android).

De Green Development Kit

De nieuwe native apps voor Android en iOS zijn gebouwd bovenop twee bekende open-source cross-platform libraries die het ruggengraat vormen voor de wallets van Blockstream Green: de Green Development Kit (GDK) en Libwally. We schrijven hier binnenkort een uitgebreid technisch artikel over!

Wat volgt

We gaan langzaamaan onze vertrouwde Greenbits- en GreenAddress-wallets loslaten en alles onderbrengen onder de naam Blockstream Green. In de tussentijd gaat ons Green-team door met het bouwen van geavanceerde wallet-technologie waarin veiligheid vooropstaat. Hier volgt alvast een kijkje naar toekomstige updates:

  • Ondersteuning voor hardware wallet in iOS
  • De mogelijkheid om meerdere aparte accounts te beheren in één wallet
  • Onafhankelijk herstel van wallets via CheckSequenceVerify
  • Green voor Mac, Linux, en Windows
  • En nog veel meer krachtige functies!

Het Green-team heeft een hoop bereikt sinds de lancering van de software in 2013 en de verwerving van GreenAddress door Blockstream in 2016.

Vorig jaar hebben we ons team uitgebreid door het extreem getalenteerde team achter Eternity Wall aan te nemen (die ook hebben meegewerkt aan OpenTimestamps): Riccardo Casatta, Luca Vaccaro, Leonardo Comandini, en Valerio Vaccaro. Hierdoor hebben we onze ontwikkelingscapaciteiten flink uitgebreid en kunnen werken aan Green, de Blockstream Explorer, en de infrastructuur van het Liquid-netwerk.

We zijn erg blij met de release van vandaag, en verwachten dat Green en de GDK library zullen helpen om bitcoin bekendheid te geven over de hele wereld.

We hopen dat jullie de nieuwe app leuk vinden en ontvangen graag feedback van gebruikers zodat we de app nóg beter kunnen maken. Laat ons via Twitter weten wat je ervan vindt of wat voor functies ontbreken, of stuur een e-mail naar green@blockstream.com.

Download de nieuwe app nu:

Download Green on iOS!
Download Green on Android!

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: