Nieuwe joint venture brengt meer toepassingen naar bitcoin
Company

Nieuwe joint venture brengt meer toepassingen naar bitcoin

Adam Back, Samson Mow

Vandaag delen wij mee dat Blockstream in een joint venture is gestapt met de grote Japanse fintech-bedrijven Digital Garage en Tokyo Tanshi. De joint venture heet Crypto Garage en is gericht op het bouwen van bitcoin- en blockchain-oplossingen voor de Japanse institutionele markt.

Blockstream heeft meer dan een jaar nauw samengewerkt met Digital Garage om het gebruik van bitcoin en de blockchain in Japan te stimuleren, en het aandeel in Crypto Garage markeert een verdere versterking van de relatie tussen de twee teams. Als partnership-deal investeert Blockstream in Crypto Garage en levert het technische expertise voor de projecten van het bedrijf.

Op Liquid gebaseerde SETTLENET onthuld

Naast de joint venture onthult Crypto Garage tevens SETTLENET: een op het Liquid-netwerk gebaseerde suite aan producten die ervoor is bedoeld om de efficiëntie en veiligheid van het handelen te verbeteren voor participanten van de bitcoin-markt.

De eerste applicatie die wordt gelanceerd op SETTLENET is een stablecoin voor de Japanse yen (“JPY-Token”). Deze kan worden verruild voor op Liquid gerepresenteerde bitcoins (L-BTC) met behulp van atomic swaps. Dit geeft deelnemende exchanges en trading desks in Japan snelheid, veiligheid, en privacy op een platform waar transacties kunnen plaatsvinden met minimaal tegenpartijrisico.

SETTLENET heeft het hoogste bevoegdheidsniveau toegekend gekregen om in de reglementaire sandboxes van Japan te opereren. De bevoegdheid is toegekend door de Japanse Financial Services Agency (FSA) en het Kabinet Secretariaat. Hierdoor is de op Liquid gebaseerde JPY-Token in een uitermate goede positie om een van de belangrijkste drijfveren van bitcoin-liquiditeit in de Japanse markt te worden.

Nieuwe investering

Naast de joint venture heeft Blockstream tevens nog eens een investering van $ 10 miljoen ontvangen van Digital Garage. Deze investering gaat ons helpen bij het stimuleren van de ontwikkeling van meerdere producten: Liquid, de Cryptocurrency Data Feed, en nieuwe productlijnen. In de komende maanden volgt er meer nieuws.

We zijn er trots op om samen te werken met een partner zoals Digital Garage. Ze helpen ons niet alleen om uit te breiden naar de Japanse markt, maar helpen ons ook bij het leveren van praktische nieuwe applicaties voor het Liquid-netwerk en de gebruikers.

WEES ERBIJ BETROKKEN

Kom meer te weten over hoe u zich aan kunt sluiten bij het Liquid-netwerk en L-BTC en assets zoals de JPY-Token kunt verhandelen, door een e-mail te sturen naar business@blockstream.com.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: