Blockstream benoemt GreenAddress ontwikkelaar Lawrence Nahum tot Chief Architect
Company

Blockstream benoemt GreenAddress ontwikkelaar Lawrence Nahum tot Chief Architect

Adam Back

Met trots benoemen we Lawrence Nahum tot Chief Architect. Lawrence zit al sinds 2016, toen we GreenAddress hebben verworven, bij het team van Blockstream. Lawrence en het ontwikkelingsteam van GreenAddress heeft consistent een hoge standaard gehandhaafd voor beveiliging en operationele processen, en heeft met hoog tempo een aantal nieuwe innovaties voor bitcoin-wallets uitgebracht.

Bij Blockstream werken

Toen Lawrence begon met werken aan bitcoin, was hij vaak te vinden in het #bitcoin IRC-kanaal, een plek die bekend staat als “een van de beste plekken om samen te werken met deskundige bitcoiners”. Als onderdeel van het architectuur- en ontwikkelingsproces van GreenAddress van begin 2013, praatte hij veel over ideeën met Dr. Pieter Wuille en Gregory Maxwell, en heeft hij uiteindelijk het eerste prototype van GreenAddress ontwikkeld. GreenAddress is vervolgens uitgegroeid tot een van de toonaangevende bitcoin-wallets door als eerste gebruik te maken van 2-of-2 multi-signature transacties, time-lock transacties met nLockTime, ondersteuning voor hardware wallets, replace-by-fee, en transacties met Segregated Witness.

Nadat Blockstream in 2014 werd opgericht om te werken aan blockchain-innovaties met een focus op sidechain-technologie, is onze relatie met Lawrence geleidelijk aan sterker geworden, mede dankzij het feit dat GreenAddress nieuwe technologie ondersteunde voor onze Elements Alpha-release, zoals Confidential Transactions. Vanaf dat moment werd het duidelijk dat we een gedeelde voorliefde voor de bitcoin-technologie hadden, en was het een logische keuze om hem bij Blockstream te laten komen werken.

“Ik ben zeer enthousiast en vereerd om de rol van Chief Architect aan te nemen; vooral bij een bedrijf als Blockstream, wat voor mij de ideale plek is om te werken aan interessante en nuttige technologie”, zei Lawrence. “Ik blijf toezicht houden op onze consumenten- en snel-groeiende enterprise-producten om onze visie van een financiële wereld die geheel ‘trustless’ is, waar te maken.”

De toekomst

Als Chief Architect krijgt Lawrence een prominentere rol bij Blockstream om het engineering-werk van verschillende productlijnen zoals Liquid, de Explorer, en de bijbehorende libraries en tools te overzien.

Lawrence gaat ook door met het verbeteren van de GreenAddress-apps voor mobiel en desktop, om nieuwe technologie te ondersteunen zoals:

  • Liquid Network
  • Lightning Network
  • CheckSequenceVerify
  • Schnorr signatures (zodra die er zijn)
  • MAST-technologie zoals Taproot en Graftroot (zodra die er zijn)

Lawrence heeft veel bijgedragen aan het bitcoin-ecosysteem en Blockstream. Hij is enorm gedreven om innovatie naar gebruikers te brengen, en heeft bewezen dat hij ontzettend capabel is in het leveren en opereren van veiligheidskritieke systemen. We zijn blij dat we zijn kennis en visie aan boord hebben voor de toekomst.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: