Ifpaytt brengt Lightning-microtransacties naar IFTTT
Lightning Network

Ifpaytt brengt Lightning-microtransacties naar IFTTT

Blockstream

Twee dagen geleden hebben we Blockstreams paypercall-LApp uitgebracht. Dit is een van de meest veelzijdige en flexibele Lightning Apps die we tot nu toe aan het Elements Project hebben toegevoegd. Het stelt ontwikkelaars in staat om microtransacties uit te voeren voor geprogrammeerde API-acties, waarmee de belofte van een nieuwe generatie aan microtransacties voor het internet wordt waargemaakt. De paypercall-LApp is perfect voor ervaren ontwikkelaars die programmeren in node.js of een reverse proxy willen schrijven. Gebruikers zonder programmeerervaring willen echter misschien ook gebruikmaken van dynamisch programmeerbare microtransacties, en dat is waar ifpaytt van dienst kan zijn.

Ifpaytt (If Pay Then That) is gebouwd met Lightning Charge en paypercall. Het maakt gebruik van IFTTT (If This Then That), wat gebruikers in staat stelt om applets te maken door triggers en acties te combineren. De betaling van een invoice op het Lightning Network is de trigger, waarna de geprogrammeerde actie wordt uitgevoerd. Er hoeft alleen een IFTTT-applet aangemaakt te worden om eraan te verbinden. (Gedetailleerde uitleg is te vinden in de repository van ifpaytt.) Gebruikers van de applet hebben dezelfde ervaring als via paypercall: ze verbinden met de URL om een Lightning-invoice aan te vragen, betalen hem, en maken vervolgens gebruik van de dienst.

Paypercall heeft de volledige kracht van Lightning Charge ontgrendeld, maar ifpaytt maak het beschikbaar voor elke gebruiker via een simpele en elegante IFTTT-methodologie. Nu kan iedereen microtransacties ontvangen voor elke actie op elke website.

Probeer ifpaytt eens uit. Experimenteer met het combineren van c-lightning en Lightning Charge via testnet en ontvang microtransacties voor content of diensten als voorbereiding op de bèta van c-lightning, of test het eens uit om een gevoel te krijgen voor hoe Lightning Charge werkt. Dit is wat ervoor nodig is: een testnet node, een Lightning Charge server, en de ifpaytt-LApp.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: