Nanopos-LApp biedt simpelheid voor Point-of-Sale
Lightning Network

Nanopos-LApp biedt simpelheid voor Point-of-Sale

Blockstream

Blockstreams Lightning Charge, een systeem voor het verwerken van microtransacties, stelt webontwikkelaars in staat om makkelijk Lightning Apps (LApps) te creëren die betalingen ontvangen via het Lightning Network. We hebben sindsdien verschillende LApps uitgebracht die zijn gemaakt met Lightning Charge. De eerst LApp was de WooCommerce Lightning Gateway: een algemene app voor Lightning-betalingen in webshops.

De WooCommerce Lightning Gateway een geweldige LApp voor complexe situaties in e-commerce, zoals onze eigen Blockstream Shop. Sommige verkopers willen echter een makkelijkere oplossing voor het accepteren van Lightning-betalingen zonder dat de functionaliteit van WooCommerce, zoals het beheer van inventaris en het bijhouden van bestellingen, nodig is. Het is bijvoorbeeld ook nodig om betalingen in persoon te kunnen uitvoeren. Dat is precies waar de vijfde LApp van Blockstream goed in is: een app genaamd nanopos, voor point-of-sale-betalingen.

Nanopos is een gestroomlijnd point-of-sale-systeem voor verkopers van goederen met een vaste prijs, zoals koffie of falafel. Verkopers voeren hun goederen in via het configuratiebestand, en klanten krijgen die vervolgens te zien via een grafische interface. De kopers kiezen hun bestelling en krijgen een QR-code te zien waarmee ze de betaling kunnen maken aan de Lightning Charge-server van de verkoper.

We hebben vernomen dat de Bitcoin Embassy in Tel Aviv van plan is om nanopos te gebruiken voor de verkoop van snacks en t-shirts, en we zijn zelf van plan om het te gebruiken als verkoopmechanisme op trade shows.

De makkelijk te gebruiken nanopos toont de mogelijkheden van het Lightning Network als mechanisme voor dagelijkse betalingen.

Probeer nanopos eens uit. Experimenteer met het combineren van c-lightning en Lightning Charge via testnet en ontvang microtransacties voor content of diensten als voorbereiding op de bèta van c-lightning, of test het eens uit om een gevoel te krijgen voor hoe Lightning Charge werkt. Dit is wat ervoor nodig is: een testnet node, een Lightning Charge server, en de nanopos-LApp.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: