FileBazaar is de nieuwste aanwinst van de Lightning Charge-LApps
Lightning Network

FileBazaar is de nieuwste aanwinst van de Lightning Charge-LApps

Blockstream

Blockstream heeft eerder dit jaar Lightning Charge aangekondigd. Lightning Charge is een systeem voor het verwerken van microtransacties dat het makkelijk maakt voor webontwikkelaars om de c-lightning-implementatie van het Lightning Network te testen. Om te bewijzen hoe makkelijk het is, hebben we tevens de Blockstream Shop aangekondigd. Dit is een Lightning-ondersteunende winkel die is gebouwd met de WooCommerce Lightning Gateway — een algemene e-commerce-oplossing voor Lightning-betalingen en tevens de eerste Lightning App ("LApp") die gebruik heeft gemaakt van de krachtige Lightning Charge.

Het was zo makkelijk om Lightning Charge te gebruiken en de WooCommerce Lightning Gateway te maken, dat onafhankelijke ontwikkelaar Nadav Ivgi sindsdien is begonnen aan de bouw van zeven andere LApps die allemaal op een andere manier tonen hoe het Lightning Network kan worden gebruikt voor goedkope, directe bitcoin-betalingen voor goederen en diensten. We voegen ze allemaal toe aan het Elements Project om ze beschikbaar te maken voor ontwikkelaars die willen experimenteren met de c-lightning-implementatie van het Lightning Network. De zeven LApps worden gedurende de volgende week op deze blog geïntroduceerd.

Onze eerste nieuwe LApp is FileBazaar, een e-commerce-tool voor content creators. De FileBazaar-app stelt makers van content in staat om Lightning-microtransacties te ontvangen voor digitale bestanden zoals foto's, video's, of documenten. De keus is aan de makers: ze kiezen de bestanden, de prijs, en identificeren hun Lightning Charge-server in een simpel configuratiebestand. Het pay-per-view-systeem van FileBazaar toont voorbeelden van het aangeboden bestand. Vervolgens kan de potentiële koper het gehele bestand ontvangen door een Lightning-betaling uit te voeren met de Lightning Charge-server van de aanbieder.

LApps zoals FileBazaar veranderen de dynamiek van content creators op het internet. Normaal gesproken zijn ze afhankelijk van advertenties voor inkomsten, en moeten ze dus werken met online advertentieplatforms. FileBazaar (en de andere nieuwe LApps die we binnenkort aankondigen) maken het mogelijk om als content creator onafhankelijk online zaken te doen. Hierdoor hebben content creators meer controle, en kunnen ze hun diensten geheel richten op de wensen van hun klanten via direct contact.

FileBazaar geeft ook meer keuzevrijheid aan consumenten van content. Consumenten kunnen precies de bestanden kopen die ze nodig hebben, door direct microtransacties te versturen naar de aanbieder van de gewenste content.

Probeer FileBazaar eens uit. Experimenteer met het combineren van c-lightning en Lightning Charge via testnet en ontvang microtransacties voor content of diensten als voorbereiding op de bèta van c-lightning, of test het eens uit om een gevoel te krijgen voor hoe Lightning Charge werkt. Dit is wat ervoor nodig is: een testnet node, een Lightning Charge server, en de FileBazaar-LApp.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: