Het nieuwe platform voor effecten van Liquid
Liquid Network

Het nieuwe platform voor effecten van Liquid

Samson Mow

UPDATE: Liquid Securities recently received a major update and is now called Blockstream AMP. Learn more about Blockstream AMP and give it a test drive on our demo page!

Het Liquid-netwerk is een Bitcoin-sidechain die de aanmaak van nieuwe digitale assets en het importeren van bitcoins via peg-ins ondersteunt. Het is echter niet makkelijk om een nieuwe asset op Liquid uit te geven zonder zelf code te schrijven.

Het uitgeven van effecten is vooral lastig, omdat de uitgevers moeten voldoen aan globale regelgeving die continu verandert. Het bouwen van complexe regels om aan alles te voldoen kan veel tijd kosten, en fouten zijn makkelijk gemaakt.

Security Tokens voor effecten in één klik

Dit verandert binnenkort allemaal. Blockstream heeft vandaag op Consensus 2019 hun nieuwe Liquid Securities-platform onthuld. Dit is een gebruiksvriendelijke oplossing voor bedrijven die hun tokens voor effecten op het Liquid-netwerk willen uitgeven.

Dankzij de lancering van het Liquid Securities-platform kunnen bedrijven met een enkele klik op Liquid tokens uitgeven met uitgebreide regels die voldoen aan de wettelijke vereisten, zonder kennis van softwareontwikkeling.

Met een enkele, simpele web-interface kunnen gebruikers al hun uitgegeven tokens beheren, bestaande tokens opnieuw uitgeven (meer tokens beschikbaar stellen), en toezicht houden op het tokengebruik.

“Dit is een geheel nieuw veld, dus het aanmaken van applicaties voor security tokens zou veel werk moeten zijn voor ontwikkelaars. Liquid Securities maakt het in plaats daarvan mogelijk om alles kant-en-klaar te ontvangen, waardoor het makkelijker wordt om tokens uit te brengen op de markt. Het feit dat Liquid is gebouwd door een van de meest succesvolle teams in de bitcoin-industrie, geeft ons een hoop vertrouwen in de toekomst van de dienst.”- Simon Dixon, CEO van BnkToTheFuture

Flexibele regels via Multisig

Regels voor het beheer van tokens, zoals regionale restricties en beleggersaccreditatie zijn mogelijk via een web-interface en bijbehorende API, en wordt nageleefd aan de hand van smart contracts met multisig en een server-based Liquid Authorizer.

Dankzij de unieke architectuur, hoeven de regels voor tokens niet worden geschreven op het niveau van de smart contracts, zoals veelal het geval is voor andere blockchain-platforms. Ook kunnen ze makkelijk worden aangepast via het controlepaneel voor Liquid Securities, waardoor uitgevers zich direct kunnen aanpassen op de snel veranderende regelgeving voor digitale assets.

API beschikbaar voor integratie

Voor platforms die tokens uitgeven en die Liquid willen aanbieden aan hun gebruikers, biedt Blockstream een volledige Liquid Securities API. De API biedt bedrijven alle tools die ze nodig hebben om Liquid Securities-tokens uit te brengen met hun eigen applicatie of platform.

Partners voor de launch

Het Liquid Securities-platform verschijnt in de eerste instantie met een gelimiteerd aantal partners die veel nieuwe en baanbrekende use-cases voor tokenized securities willen uitbrengen op Liquid:

  • BnkToTheFuture: het zeer succesvolle online investeringsplatform is van plan om tokenized equity voor de grootste crypto-bedrijven uit te brengen op Liquid.
  • TokenSoft: een multi-blockchain-platform dat van plan is om de Liquid Securities API te integreren en tools voor het uitgeven van tokens op Liquid aan hun gebruikers aan te bieden.
  • Atomic Capital: het platform voor fondsenwerving en tokens is van plan om Liquid toe te voegen aan hun ondersteunde oplossingen voor klanten die effecten willen uitgeven.
  • Zenus Bank: een innovatie nieuwe Amerikaanse bank die individuen en bedrijven van over de hele wereld in staat stelt om op afstand rekeningen te openen, is van plan tokenized equity uit te geven via Liquid Securities als onderdeel van een privéaanbod.
  • Pixelmatic: een snel-groeiende game-studio van Samson Mow gaat binnenkort een security token uitgeven op Liquid. Hun nieuwste game, Infinite Fleet, gaat gebruik maken van een in-game token op Liquid om de economie tot stand te brengen.

Doe mee

Het Liquid Securities-platform is het eerste op Liquid gebaseerde product dat wordt uitgebracht door Blockstream, en is een grote stap in de commercialisatie van het snel-groeiende inter-exchange settlement-netwerk.

Uitgevers van effecten en uitgeefplatforms die vroegtijdig toegang tot het Liquid Securities-platform willen, kunnen contact opnemen met ons sales-team, of hun interesse doorgeven op onze nieuwe Liquid Securities-pagina.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: