Liquid: nieuwe leden en integraties
Liquid Network

Liquid: nieuwe leden en integraties

Samson Mow

Met trots kondigen wij veertien nieuwe leden aan voor het Liquid-netwerk: Bluefire Capital, BTCTrader/BtcTurk, Cobo, Coinut, DMM Bitcoin, FRNT Financial, Gate.io, Huobi, OpenNode, Poolin, Prycto, Sideshift AI, TaoTao, en Tilde. Het Liquid-netwerk heeft nu in totaal een lidmaatschap van 35 exchanges, trading desks, en financiële instituties, en er komen er nog meer aan.

Liquid nu operationeel op Bitfinex

Naast de toevoeging van nieuwe leden, is grote bitcoin-exchange Bitfinex en RenrenBit, het platform voor het lenen en beheren van digitale assets, begonnen met het actief maken van hun Liquid-integratie. Ze bieden nu samen met The Rock Trading stortingen en opnames voor Liquid-bitcoin (L-BTC) aan hun klanten.

“Het uitgeven van bitcoin, stablecoins, en andere digitale assets onder één blockchain-platform is erg logisch. Het maakt alles een stuk makkelijker voor exchanges zoals wij, en handelaren kunnen hun assets beheren via een enkele wallet.”- Paolo Ardoino, CTO van Bitfinex

Meer integraties

In de komende weken komen er nog meer integraties aan:

  • Tether (USDT) en Stably (USDS) hebben aangekondigd hun stablecoins te gaan lanceren op Liquid.
  • BitMEX werkt met Blockstream aan ondersteuning voor L-BTC-stortingen en -opnames als onderdeel van een pilot voor Liquid-leden.
  • Cobo, Coinone, Coinut, GOPAX, en Huobi zijn allemaal bezig met het integreren van Liquid om L-BTC-stortingen en -opnames mogelijk te maken voor hun klanten.
  • Poolin, een grote mining pool operator voor cryptocurrency, gaat een optie toevoegen voor hun klanten waarmee ze direct uitbetalen in L-BTC, zodat het sneller naar exchanges kan worden gestuurd voor de verkoop.
  • BnkToTheFuture integreert Liquid in hun wallet-app om L-BTC en andere assets te ondersteunen.

Superkrachten voor handelaren

De integratieuitbreiding van Liquid heeft serieuze implicaties voor de cryptocurrency-markt:

  • Lagere prijsverschillen tussen exchanges: Handelaren kunnen snel bitcoin en USDT rondsturen tussen Liquid-exchanges om zo hun voordeel te halen uit prijsverschillen, waardoor het prijsverschil tussen exchanges voor populaire handelsparen afneemt.
  • Makkelijker alles zelf beheren: Met snellere transacties kunnen handelaren ook makkelijker hun Liquid-assets zelf beheren als ze niet actief aan het handelen zijn, waardoor het tegenpartijrisico kleiner wordt.
  • Verbeterde handelsprivacy: In tegenstelling tot bitcoin en andere publieke blockchains, zijn transacties op Liquid standaard privé. Het bedrag en asset-type zijn verborgen voor derden. Handelaren op Liquid hoeven zich niet langer zorgen te maken dat er front-running plaatsvindt op grote handelsposities.
“Het team van Blockstream heeft fantastisch werk geleverd met Liquid, en het was een natuurlijke beslissing voor Huobi om een van de eerste leden te worden van het netwerk. Wij verwachten dat Liquid een belangrijke rol zal spelen in de maak van een internationale standaard voor de exchange-industrie.”- Robin Zhu, COO van Huobi Group

Ga direct aan de slag met Liquid

Gebruikers die het Liquid-netwerk willen uitproberen, kunnen L-BTC ontvangen van Bitfinex, Sideshift AI, of The Rock Trading, en hun Liquid-assets beheren met de Liquid Core desktop app.

We horen graag van alle Liquid-gebruikers, dus stuur ons feedback via e-mail of stuur een Tweet!

Er komen binnenkort tijdens de Blockchain Week meer Liquid-gerelateerde aankondigingen aan. Stuur een e-mail om ons in persoon te ontmoeten!

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: