Nl Introducing Liquid Core

Nl Introducing Liquid Core

noc@blockstream.com

– layout: post title: “Maak kennis met Liquid Core” author: [ lawrence-nahum ] excerpt: “We hebben vandaag Liquid Core uitgebracht. Dit is een nieuwe desktop wallet voor meerdere platforms waarmee Liquid-bitcoins (L-BTC) kunnen worden verstuurd. Het is gebaseerd op de code van Bitcoin Core en biedt een vriendelijker alternatief voor ervaren gebruikers dan de command line van liquidd en liquid-cli.” categories: liquid-network highlight: “true” image: /img/blog/2019-03-11/190310_liquid_qt_1920x1080.jpg ref: 2019-03-11-introducing-liquid-core.md lang: nl —

UPDATE: Liquid Core was recently deprecated in favor of Elements Core. Be sure to update your node software to Elements Core to keep track with the latest features and bug fixes. Learn how you can run an Elements Core node via our Help Center guide.

We hebben vandaag Liquid Core uitgebracht. Dit is een nieuwe desktop wallet voor meerdere platforms waarmee Liquid-bitcoins (L-BTC) kunnen worden verstuurd. Het is gebaseerd op de code van Bitcoin Core en biedt een vriendelijker alternatief voor ervaren gebruikers dan de command line van liquidd en liquid-cli.

Snelle bitcoin-transacties met privacy

Liquid Core maakt het mogelijk voor handelaren om makkelijk L-BTC te storten en op te nemen bij exchanges die het ondersteunen, en het direct door te sturen naar anderen zonder de hulp van een tussenpersoon.

L-BTC-transacties op het Liquid-netwerk zijn binnen twee minuten voltooid, wat betekent dat transacties sneller worden afgehandeld dan normaal, en het kapitaal van handelaren efficiënter wordt gebruikt. Liquid Core maakt standaard gebruik van Confidential Transactions, waardoor de belangrijkste transactiedetails zoals het asset-type en het bedrag automatisch worden verborgen voor anderen. Dit betekent dat het netwerk betere privacy heeft dan normale bitcoin-transacties, en er is tevens minder risico dat gevoelige handelsinformatie zichtbaar wordt voor de competitie.

Aan de slag met Liquid Core

Gebruikers die bekend zijn met de wallet van Bitcoin Core zullen zich meteen thuisvoelen in Liquid Core, maar de applicatie is ook simpel genoeg dat een onervaren gebruiker ermee aan de slag kan. Dit is hoe een testtransactie kan worden gemaakt:

  1. Zorg dat de Bitcoin full node aanstaat met server=1 (zie deze gids). Liquid Core dient samen met Bitcoin Core te worden gebruikt.
  2. Download en installeer Liquid Core.
  3. Start Liquid Core.
  4. Verkrijg wat L-BTC (van The Rock Trading of kom langs in het discussiekanaal om te ruilen met anderen)
  5. Neem L-BTC op naar een ontvangstadres in Liquid Core.
  6. Dat is alles!

Gedetailleerde instructies zijn te vinden in onze Liquid Core-gids.

Ervaren gebruikers die L-BTC willen verkrijgen, kunnen ook kijken naar deze peg-in-gids

Vroege ondersteuning voor Issued Assets

Ervaren gebruikers en bedrijven die willen experimenteren met Issued Assets van Liquid, zullen blij zijn om te horen dat Liquid Core ook al ondersteuning heeft voor Issued Assets: verzend, ontvang, en beheer de balans van meerdere Issued Assets, allemaal vanuit dezelfde interface van Liquid.

Om direct een gevoel te krijgen voor Issued Assets, is het mogelijk om gratis bier-tokens te ontvangen van een demo op liquid.beer.

Door gebruik te maken van de command line via de bijgevoegde console, is het ook mogelijk om nieuwe assets aan te maken. Gebruikers hebben wel eerst een klein beetje L-BTC nodig om de transactie- en aanmaakkosten te betalen voor het Liquid-netwerk.

In de toekomst maken we zowel de peg-in als Asset Issuance direct beschikbaar vanuit de interface van de client.

Vertel ons hoe het bevalt

We horen graag over uw ervaring met het gebruik van Liquid Core, dus stuur functieverzoeken en problemen met bugs naar support@blockstream.com, of meld het aan ons via GitHub.

Exchanges, security token platforms, en trading firms kunnen een e-mail sturen naar liquid@blockstream.com om te kijken hoe we u van dienst kunnen zijn.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: