Update voor Blockstream Explorer: NoJS en meer
Blockstream Explorer

Update voor Blockstream Explorer: NoJS en meer

Lawrence Nahum

In november 2018 hebben we Blockstream Explorer aangekondigd. In de maand erna hebben we het project open-source gemaakt. De block explorer is sindsdien erg populair geworden. Men is erg tevreden over de snelheid, het ontbreken van tracking, en de volledigheid van de data. We zijn ook erg blij om te zien dat organisaties zoals Bitcoin Magazine hun eigen block explorer lanceren, gebaseerd op de code van Esplora.

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om Blockstream Explorer te verbeteren, en vandaag brengen we een update uit met een stel mooie nieuwe functies, verbeterde performance, en minder beperkingen vergeleken met de eerder uitgebrachte versie.

Oneindig veel transacties

De meest opvallende nieuwe functie is dat Blockstream Explorer het nu toelaat om eindig veel transacties te doorzoeken. Dit is het resultaat van een flinke herstructurering die de gehele database backend vervangt. De verandering verbeterd ook de performance, dus de explorer is nu nóg sneller (al is er wel meer ruimte nodig op de harde schijf).

Geen JS? Geen probleem

We hebben ondersteuning toegevoegd voor het uitschakelen van JavaScript (NoJS). Dit is belangrijk omdat het gebruikers in staat stelt om de explorer te gebruiken met meer privacy. Javascript wordt veelal gebruikt door aanvallers om de identiteit van gebruikers te achterhalen. Het uitschakelen van Javascript is daarom essentieel, vooral als Tor wordt gebruikt.

Transacties doorsturen

We hebben een API-eindpunt en een webformulier toegevoegd om transacties door te sturen naar het netwerk. Dit kan nuttig zijn voor ontwikkelaars, of gebruikers die op zoek zijn naar een makkelijke manier om transacties naar het bitcoin-netwerk door te sturen; wellicht via Tor. De API-documentatie voor V2 is hier in te zien!

Andere nieuwe toevoegingen

  • Aanvullende statistieken: we zijn gestopt met de verwarrende terminologie voor de balans van accounts die veel explorers hanteren, en gebruiken nu terminologie die beter aansluit bij hoe het UTXO-model daadwerkelijk functioneert.
  • QR-codes kunnen nu gescant worden via de browser.
  • De tijd wanneer een block is gevonden voor bevestigde transacties is nu zichtbaar.
  • Het aantal inputs en outputs is zichtbaar.
  • De implementaties voor bitcoin en Liquid zijn beiden samengevoegd.

Bekijk de blockchain nu

Blockstream Explorer is een snelle block explorer met focus op privacy. Het ondersteunt het bitcoin-netwerk, testnet, en het Liquid-netwerk. Ga naar blockstream.info en ervaar het zelf.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: