'The Black Swan' wordt het goedkoopste kunstwerk ter wereld, mede dankzij c-lightning
Lightning Network

'The Black Swan' wordt het goedkoopste kunstwerk ter wereld, mede dankzij c-lightning

Blockstream

Afgelopen week heeft invloedrijke bitcoin-artiest “Cryptograffiti” een veiling gehouden voor een stuk “micro art”. Doel van de veiling was niet alleen om een van de kleinste kunstwerken ter wereld te verkopen, maar om er het kleinst mogelijke bedrag voor te ontvangen.

Om dit te bereiken, heeft Cryptograffiti samengewerkt met Blockstreamer “Grubles” en gebruikgemaakt van de c-lightning-implementatie van Blockstream. Deze ondersteunt namelijk betalingen over het Lightning Network van 0,00000000001 bitcoin (ofwel 1 millisatoshi!).

Aan het eind van de veiling was er 77 keer geboden voor in totaal 0.00182252 BTC aan Lightning-microtransacties. De winnaar, @BTC_Spot, was de eerste die 1 millisatoshi bood: slechts 0,000000037 dollar!

Om een veiling te ondersteunen voor het kunstwerk, zijn er twee andere componenten (ook gebouwd door Blockstream) gebruikt om een frontend-website te bouwen. De veilingparticipanten konden die bezoeken en er hun bod op uitbrengen:

Lightning Charge werd gebruikt met c-lightning als HTTP REST API voor het genereren van invoices voor Lightning-betalingen. Een cosmetisch aangepaste versie van Nanotip werd gebruikt als simpele, lichtgewicht frontend zodat men snel een bod kon uitbrengen.

Dit soort microtransacties zijn nu voor het eerst mogelijk dankzij Lightning. We denk niet dat veilingen voor het “laagste bod” in de praktijk erg nuttig zullen zijn, maar we zijn wel erg enthousiast over de nieuwe online contentmodellen die zullen verschijnen dankzij het groeiende gebruik van microtransacties.

Interesse in het bouwen van LApps met c-lightning en Lightning Charge? Bekijk onze Week van de LApps-blogposts en ga naar de IRC-kanalen van #c-lightning en #lightning-charge om met de ontwikkelaars te chatten!

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: