Blockstream Satellite-dekking in Aziatisch-Pacifisch gebied met fase 2 en API-lancering
Blockstream Satellite

Blockstream Satellite-dekking in Aziatisch-Pacifisch gebied met fase 2 en API-lancering

Blockstream

Met trots kondigen wij aan dat het netwerk van Blockstream Satellite nu fase 2 heeft bereikt en een groter gebied dekt.

Voorheen was de dekking beperkt tot Noord- en Zuid-Amerika, Europa, en Afrika. Nu is er ook dekking in het Aziatisch-Pacifisch gebied, wat betekent dat Blockstream Satellite nu gratis toegang verstrekt aan een van de meest drukbevolkte gebieden ter wereld.

Naast de uitbreiding naar fase 2, kondigen we tevens de Blockstream Satellite API aan. Dit is een baanbrekende nieuwe uitzendingsdienst die in januari 2019 verschijnt. De Satellite API geeft gebruikers toegang tot het netwerk van Blockstream Satellite en zendt gegevens uit naar de hele wereld. Betaling hiervoor vindt plaats via het Lightning Network!

Via de Satellite API kunnen gebruikers onversleutelde gegevens versturen naar iedereen die een satellietontvanger heeft, of een specifieke gebruiker bereiken via encryptie. Dankzij onion-routing van betalingen op het Lightning Network, is het mogelijk om berichten te versturen met volledige privacy. De verzender, ontvanger, en de inhoud van het bericht blijven volledig geheim.

"Hoewel satellietcommunicatie vaak prijzig is, maakt Blockstream Satellite het mogelijk voor ontwikkelaars om op betaalbare wijze satellietcommunicatie toe te voegen aan hun applicaties. De nieuwe API maakt het mogelijk om 'Hello World' naar de wereld te versturen, maar wij vermoeden dat ontwikkelaars avontuurlijkere ideeën zullen hebben. Berichtgeving over natuurrampen, veilige persoonlijke berichten, het versturen van marktgegevens over bitcoin naar afgelegen locaties en meer is mogelijk dankzij de kracht van deze dienst."
   --Chris Cook, hoofd van het Blockstream Satellite-project


Dankzij de dekking in het Aziatisch-Pacifisch gebied hebben we ook meer grondstations (zogenaamde ‘Teleports’) kunnen toevoegen aan het netwerk. Dit zorgt ervoor dat er genoeg redundantie in het netwerk zit om gegarandeerd continu operationeel te blijven.

Ontwikkelaars die er zeker van willen zijn dat ze klaar zijn voor de officiële lancering, kunnen onze API-documentatie bekijken. Er volgt in januari meer informatie.

Meer informatie over Blockstream Satellite, het ontvangen van satellietgegevens in alle regio’s (inclusief het Aziatisch-Pacifisch gebied!), en een kaart met het uitgebreide dekkingsgebied, is te vinden op de pagina van Blockstream Satellite.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: