CryptoFeed: BCH-tickerupdates
Cryptocurrency Data Feed

CryptoFeed: BCH-tickerupdates

Ben Richman

Door recente gebeurtenissen in de cryptocurrency-industrie, komen er nu waarschijnlijk twee nieuwe, verschillende blockchains die zijn gebaseerd op BCH door een hard fork die plaatsvindt op 15 november rond 16.40 uur UTC. Om te zorgen dat we de beste datasets hebben voor onze handelaren, is het belangrijk om gestandaardiseerde richtlijnen te hebben die duidelijkheid bieden tijdens een chaotische blockchain-splitsing.

Onze eerste stap is om aparte tickers te introduceren voor de twee blockchains die kunnen ontstaan vanuit BCH. Dit voorkomt dat er mogelijk onduidelijkheid ontstaat. De tickers krijgen de naam BAB voor de blockchain die draait op de Bitcoin ABC-software, en BSV voor de Bitcoin SV-software. De ticker voor BCH blijft ook bestaan, gezien sommige exchanges doorgaan met handelen zonder aan te geven welke implementatie ze gaan ondersteunen.

We hebben drie verschillende maatregelen waargenomen die cryptocurrency exchanges treffen voor de hard fork van BCH. Gezien exchanges verschillende namen heeft voor de forks, heeft Blockstream de volgende richtlijnen opgesteld:

Eén groep exchanges steunt zowel ABC als SV met nieuwe tickers. In dit geval publiceert Blockstream alle handelsactiviteiten voor ABC onder de BAB-ticker, en alles voor SV onder de BSV-ticker, ongeacht de benaming van de exchange.

Een tweede groep ondersteunt alleen ABC, maar houdt de benaming “BCH” aan. Blockstream gaat deze handelsactiviteiten publiceren onder BAB.

Een derde groep wacht af en kijkt welke blockchain meer hashpower of populariteit krijgt, en gaat er vanuit dat de winnaar “BCH” is (als er geen replay-protection wordt ingebouwd). Blockstream gaat deze handelsactiviteiten publiceren onder BCH tot er meer duidelijkheid is.

Het BCH-symbool zou wellicht ook kunnen blijven bestaan, gezien het algoritme voor de moeilijkheidsgraad voor het minen van nieuwe blocks is aangepast in Bitcoin ABC 0.16.0. Als het zo blijkt te zijn dat het merendeel van de exchanges in onze feed naar een enkele implementatie verwijst (ABC of SV) en die ziet als de ‘officiële’ BCH, zal Blockstream overwegen om de naam van de BCH-ticker te veranderen.

We hopen dat dit duidelijkheid biedt voor iedereen, en kijken uit naar hoe de ontwikkelingen zich voortzetten!

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: