Versie 2: Cryptocurrency Data Feed
Cryptocurrency Data Feed

Versie 2: Cryptocurrency Data Feed

Ben Richman

Met trots kondigen wij versie 2 van de Cryptocurrency Data Feed aan. Het is een partnership tussen Intercontinental Exchange (ICE) en Blockstream. De feed geeft handelaren de beste real-time en historische cryptocurrency-data van een sterke en groeiende lijst exchange-partners van over de hele wereld. Wij staan voor transparantie in de cryptocurrency-markt, en bieden daarom de meest uitgebreide gegevens: meer dan 133 handelsparen en meer dan 200 miljoen updates per dag.

We hebben onze feed nog verder uitgebreid met een aantal interessante nieuwe functies:

Orderboek van niveau 2

Orderboeken met volledige diepte worden nu gepresenteerd door een "market-by-price"-formaat. De gegevens zijn specifiek per handelsplek, wat het gebruiksgemak ten goede komt. Hierdoor ontstaat er een overzicht van de volledige liquiditeit voor elke handelsplek, en kunnen er specifieke handelsplekken gekozen worden om te handelen met een persoonlijk orderboek met volledige diepte.

7 nieuwe handelsplekken

We hebben zeven nieuwe plekken toegevoegd die zich onder andere bevinden in Azië, Europa en Zuid-Amerika. We hebben in totaal 25 handelsplekken en zijn actief bezig om nieuwe partners te vinden voor toekomstige updates. Neem contact op met Blockstream als u interesse heeft om de data van uw handelsplek toe te voegen.

8 nieuwe crypto-assets

Er worden nu in totaal 15 crypto-assets ondersteund door de feed, en er zijn tevens 18 fiduciaire valuta. Ons data science team heeft een model gemaakt om te evalueren welke nieuwe assets in aanmerking komen voor ondersteuning: (1) hoeveel exchanges de asset ondersteunen; (2) hoeveel van deze exchanges zijn aangesloten bij de Cryptocurrency Data Feed; (3) de gemiddelde volatiliteit van de asset over drie maanden; (4) het gemiddelde handelsvolume in 24 uur / het circulerende aanbod; (5) de marktkapitalisatie van de asset.

Het is voor Blockstream mogelijk om een rol als onpartijdige leverancier van gegevens aan te houden door gebruik te maken van gegevens die vrij beschikbaar, verifieerbaar, en herkenbaar bij alle crypto-assets zijn. Naast BTC, ETH, LTC, BCH, XRP, DASH, en USD-T, hebben we ook ondersteuning toegevoegd voor EOS, NEO, XMR, ETC, QTUM, OMG, ZEC, en XLM aan de feed. Het verschijnen van data van een crypto-asset op de lijst staat niet gelijk aan goedkeuring van Blockstream. Investeerders dienen hun eigen due dilligence uit te voeren.

Verbeterde functionaliteit voor content

Waardevolle statistieken en gegevens zijn de voornaamste voordelen van de Cryptocurrency Data Feed. Berekeningen zoals Volume, Value Weighted Average Price (VWAP), Turnover, Trade Count, en Open/High/Last/Low dienen als benchmarks voor investeerders in een markt die nooit zijn deuren sluit.

In versie 2 hebben we de volgende functies toegevoegd:

●       Venue Status: Deze berichten geven aan of de handelsplek momenteel goed functioneert of dat er technische problemen zijn. Dit geeft meer zicht op een onzekere markt, zodat het mogelijk is om te weten wanneer gegevens wel en niet beschikbaar zijn.

●       Last Eligibility per Venue: De prijs is op sommige handelsplekken hoger dan de marktprijs, wegens lokale omstandigheden. Het kan voortaan voorkomen dat onze dienst deze prijzen niet meetelt in de berekening voor Open/High/Low/Last, maar deze worden dan wel bijgevoegd in de velden voor "Last Ineligible".

●       Trade and Quote Attribution: Alle handelsmomenten en quotes bevatten de prijs, de grootte, en het tijdstip. In versie 2 hebben we de handelsmomenten en quotes apart gezet voor meer precisie bij het analyseren van de gegevens.

We cultiveren een nieuw tijdperk van transparantie in de globale cryptocurrency-markt; doe mee door gegevens te leveren als een exchange of OTC trading desk.

Om meer te weten te komen over het aanmelden voor de feed, kunt u contact opnemen met ICE.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: