Maak kennis met Issued Assets voor Liquid
Liquid Network

Maak kennis met Issued Assets voor Liquid

Mike Schmidt

We hebben Issued Assets van Liquid getoond op Consensus 2018. Issued Assets (IA) stelt Liquid-gebruikers in staat om hun eigen token aan te maken voor assets op de Liquid-sidechain. Deze assets representeren bestaande financiële instrumenten zoals digitaal fiduciair geld, crypto-assets, geattesteerde assets (zoals goudmunten), of geheel nieuwe assets. Gebruikers kunnen via Confidential Assets met volledige privacy handel drijven; zowel de hoeveelheid als het asset-type blijft verborgen voor buitenstaanders.

Voor Consensus 2018 heeft Blockstream vijf verschillende asset-types aangemaakt die gratis stickers, shirts, en hoodies van Blockstream representeren. Elke asset werd aangemaakt in de hoeveelheid die wij in bezit hebben in onze inventaris. Deze assets zijn willekeurig verzonden naar honderden papieren wallets die we hebben gegeven aan conferentiebezoekers.

Elke papieren wallet bevat minstens één en soms zelfs meerdere verschillende assets. Gebruikers konden hun papieren wallet van Liquid gebruiken en de tokens bij ons inwisselen. De token werd vernietigd zodra het cadeau fysiek in ontvangst werd genomen.

Deze simpele demonstratie toonde een aantal van de kenmerken van Issued Assets op Liquid:

●       Het uitgeven van nieuwe assets in elke gewenste hoeveelheid

●       Het versturen van een enkele transactie met meerdere assets

●       Het versturen van transacties met privacy dankzij Confidential Transactions, waardoor de hoeveelheid en het asset-type alleen bij de zender en ontvanger bekend zijn.

●       Het vernietigen van assets

Issued Assets kunnen optioneel ook worden aangemaakt op een manier waarop het mogelijk is om in de loop van de tijd meer assets te creëren.

Deze functies zorgen voor gebruiksmogelijkheden zoals het aanmaken van digitale verzamelobjecten, beloningspunten, tokenverkoop, en fiduciair geld op Liquid.

Atomic swaps maken het mogelijk om op Liquid een asset voor een andere asset om te ruilen zonder tussenkomst van een derde partij. Gezien Issued Assets en bitcoins allebei inputs en outputs kunnen zijn in een Liquid-transactie, is het mogelijk om bitcoins voor assets te verruilen in een enkele transactie. Het is ook mogelijk om met Issued Assets alternatieve cryptocurrencies op het netwerk te representeren en de verschillende assets allemaal in één transactie te verwerken.

Hoewel er al manieren bestaan om digitale tokens te creëren, hebben Issued Assets van Liquid een aantal unieke voordelen:

●       Het is een sidechain die is gebouwd met de veilige code van bitcoin

●       Het is mogelijk om transacties te sturen zonder het asset-type en de hoeveelheid prijs te geven

●       Transacties zijn binnen twee minuten definitief voltooid

●       Technische integratie is makkelijker omdat alle digitale assets op één platform kunnen worden gerepresenteerd

Blockstream kijkt ernaar uit om te zien wat voor nieuwe gebruiksmogelijkheden Liquid-gebruikers in de toekomst gaan verzinnen voor het netwerk.

We zijn bezig om het Liquid-netwerk in de komende weken geheel klaar voor gebruik te maken en zullen binnenkort meer informatie delen. Heeft uw organisatie interesse in meer informatie over het Liquid-netwerk en Issued Assets? Neem dan contact met ons op via liquid@blockstream.com.

Relevante artikelen

●       Meer over Confidential Transactions

●       [Persbericht: Blockstream lanceert Confidential Assets voor klanten Enterprise Blockchain][confidential-assets-press]

●       Confidential Assets Whitepaper

●       Documentatie en informatie over het aan de slag gaan met CA

●       Strong Federations, Foundation of Liquid, Whitepaper

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: