De Lightning Jukebox biedt een leuk einde aan onze Week van de LApps
Lightning Network

De Lightning Jukebox biedt een leuk einde aan onze Week van de LApps

Blockstream

Blockstream heeft de afgelopen week een stel Lightning Apps (LApps) uitgebracht. Ze zijn allemaal gebouwd door onafhankelijke ontwikkelaar Nadav Ivgi met behulp van Lightning Charge. De LApps voor het Lightning Network bieden een aantal oplossingen voor belangrijke problemen in commerce voor winkels, content creators, en programmeurs. Onze laatste LApp van de week, de Lightning Jukebox, biedt een luchtigere kijk op het Lightning Network.

De Lightning Jukebox is een video-jukebox die gebruikers in staat stelt om liedjes (of video's) aan te vragen in ruil voor microtransacties. Het systeem werkt door YouTube-video's te verbinden aan betalingen via Lightning Charge. Het resultaat is een simpele opstelling die demonstreert hoe een anachronistisch apparaat zoals een jukebox kan worden vernieuwd met deze technologie.

De Lightning Jukebox is een mooi voorbeeld van hoe Lightning Charge LApps kunnen worden gemaakt. Het bevat slechts 128 regels code en demonstreert hoe de integratie met microtransacties via Lightning Charge werkt. De Lightning Jukebox toont ook hoe geld kan worden verdiend met het aanbieden van diensten via het Lightning Network. Dit is een les die gebruikers van de LApps paypercall en ifpaytt wellicht interessant vinden.

Voor winkels met e-commerce, WordPress-blogs …en zelfs voor video jukeboxes is het Lightning Network het microtransactiesysteem van de toekomst.

Probeer de Lightning Jukebox eens uit. Experimenteer met het combineren van c-lightning en Lightning Charge via testnet en ontvang microtransacties voor content of diensten als voorbereiding op de bèta van c-lightning, of test het eens uit om een gevoel te krijgen voor hoe Lightning Charge werkt. Dit is wat ervoor nodig is: een testnet node, een Lightning Charge server, en de Lightning Jukebox LApp.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: