Het Liquid Release Candidate-netwerk is gereed
Liquid Network

Het Liquid Release Candidate-netwerk is gereed

Allen Piscitello

Vorige week heeft Blockstream het Liquid Release Candidate-netwerk gelanceerd voor deelnemende Liquid-exchanges. Dit nieuwe netwerk markeert het einde van het Liquid-bètaprogramma, en we zijn nu bezig om Liquid vanaf mei 2018 operationeel te maken. Het Liquid Release Candidate-netwerk stelt deelnemende exchanges in staat om hun software te integreren met Liquid, en zich gereed te maken voor de launch.

Liquid biedt handelaren de mogelijkheid om snel, veilig, en met privacy bitcoins te verplaatsen tussen deelnemende exchanges. Transacties worden binnen twee minuten bevestigd. De volgende demonstratievideo toont hoe dit er mogelijk uitziet voor een handelaar die zijn bezittingen wil verplaatsen tussen twee exchanges, met uitleg over de onderliggende concepten van de functionaliteit van de Liquid-sidechain.

We hebben een aantal verbeteringen aangebracht aan Liquid voor het Release Candidate-netwerk:

●       De Liquid-functionaries ondersteunen nu Segregated Witness voor het beheren van bitcoins die via een peg-in tot het Liquid-netwerk zijn toegetreden. Dit reduceert de kosten van transacties en biedt meer ruimte voor complexiteit, waardoor het mogelijk is om meer dan 15 functionaries te ondersteunen.

●       De peg-in- en peg-out-functionaliteit is verbeterd. Door deze verbetering is het makkelijker om bitcoins te verplaatsen tussen het netwerk van Liquid en bitcoin, wat de complexiteit van het integreren van Liquid makkelijker maakt voor exchanges.

●       De noodherstelprocedure is ook simpeler, en maakt nu gebruik van bitcoins OP_CSV timelock. Deze procedure maakt het mogelijk om bitcoins te herstellen die via een peg-in zijn toegetreden tot het Liquid-netwerk, mocht er onverhoopt een onherstelbaar probleem optreden. Hoewel we verwachten deze procedure nooit nodig te gaan hebben, maakt dit het makkelijker voor de functionaries om de boekhouding bij te houden en zorgt het ervoor dat de bitcoins zelfs in het ergste geval kunnen worden teruggehaald.

Liquid is een flinke stap vooruit in het volwassen worden van het ecosysteem van exchanges, met verbeterde privacy, veiligheid, en snelheid voor transacties. We kijken uit naar de integratie van Liquid door exchanges in de komende weken, terwijl we ons klaarmaken voor de lancering. Heeft uw exchange interesse om zich aan te sluiten bij het Liquid-netwerk? Neem dan contact met ons op via liquid@blockstream.com.

If you have specific preferences, please, mark the topic(s) you would like to read: